ukü anadolu güzel sanatlar lisesiUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi (LAGSL) 12. sınıf Resim Bölümü öğrencilerini ağırladı.

UKÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne bağlı bölümler ve üniversite olanakları hakkında detaylı bilgi verildi. Kampüs bünyesinde yer alan derslik ve laboratuvarları da ziyaret etme şansı bulan öğrenciler, Bölüm tarafından düzenlenen atölye çalışmasına da katıldılar.

Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Vildan Açan tarafından düzenlenen “Kolaj Tekniği ile Karakter Tasarımı” adlı atölye çalışması, Sanat ve Sosyal Bilimler Merkezi’nde gerçekleştirildi. Aday öğrencilerin kendi hayal dünyalarını kullanarak, tasarımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Açan, birçok yaratıcı fikrin ortaya çıktığını ve eğlenceli dakikaların yaşandığını da sözlerine ekledi.

LAGSL Resim Bölümü öğretmeni Evren Hıfsioğlu, öğrencilerin üniversiteleri tanımaları açısından bu gibi etkinliklerin çok yararlı olduğunu belirterek, gösterilen ilginin öğrenciler için hem eğitim-öğretim hem de sosyal açıdan fayda sağladığını kaydetti. LAGSL Resim Bölümü öğrencisi Doğukan Mutluata ise etkinlik sayesinde üniversiteyi ve ilgilendikleri bölümleri daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

Haber: FATMA ERTUĞRAL

Fotoğraf:  YASSHAR RAHİMİ