ukü kıbrısa özgü coğrafi işaretlerUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından “Coğrafi İşaretler Ve Geleneksel Özellikli Ürünler” adlı seminer düzenlendi. Seminerde Kıbrıs Türk Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Leyla Mahrum, Kıbrıs’a özgü geleneksel özellik taşıyan ürünlerin coğrafi işaretler alması hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’ın geleneksel ürünlerinden olan hellim, zivaniya, pekmez ve macunlar için kayıt altına alma çabaları hakkında açıklamalarda bulunan Leyla Mahrum, katılımcı öğrencilere coğrafi işaretleri tanıtarak, dünyanın farklı yerlerinden örnekler verdi. Mahrum, hellimin coğrafi işaretler üzerinden yapabileceği ekonomik etkiyi örnek olarak vererek, coğrafi işaretlerin nasıl bir pazarlama aracı olabileceğine de dikkat çekti.

UKÜ Çevik Uraz Konfer4ans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Zanete Garanti katkılarından dolayı Kıbrıs Türk Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Leyla Mahrum’a teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: MELİS GÜNEL