UKÜ, 61. Gana Bağımsızlık Günü'nü KutladıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Gana’nın 61. Bağımsızlık Günü kutlandı. Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) tarafından organize edilen etkinlikte, Ganalı öğrenciler ülke bağımsızlığının 61. yıldönümünü kutladı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe her ülkeden öğrenciler katıldı. Açılış duası sonrası Prof. Dr. Halil Nadiri, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Gana’nın milli marşı okundu. Gana’nın fotoğrafları eşliğinde Gana kültürünü, tarihini, yöresel güzelliklerini anlatan bir sunum gerçekleşti. Etkinlikte, müzik dinletisi ve yöresel dans gösterisi yapıldı.

Etkinlikte konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Gana’nın 61. Bağımsızlık Günü amacıyla düzenlenen etkinlikte bulunmaktan çok mutlu olduğunu aktararak, “Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak her geçen gün daha da büyüyen ailemiz, farklı kültürlere sahip öğrencilerimizin katılımı ile bizlere Gana hakkında daha fazla bilgi edinme imkanı vermiştir” dedi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde öğrenim gören Ganalı öğrenciler için düzenlenen Gana’nın 61. Bağımsızlık Günü’ne katılan Türk öğrenciler de Ganalı öğrencilere dans ve ve alkışlarla destek verdi. Kapanış duasından sonra Gana’ya özel yemek dağıtımı ile etkinlik sonlandı.

Haber: MELİS GÜNEL

Fotoğraf: OYTUN KILNAMAZ