UKÜ ?n?aat Mühendisli?i Mezunu Ö?rencilerle Bulu?tuUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Mezunu Selim Özel, UKÜ’lü öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. İnşaat Mühendisi Selim Özel, TAV firmasında inşaat mühendisi olarak çalıştığını belirterek, yurt dışında dahil olduğu büyük projelerden öğrencilere örnekler sundu. Yurt dışında ve Türkiye’deki inşaat sektörünün işleyiş farklılıklarından örnekler veren Selim Özel, mezun olacak öğrencilerin kendilerini iş ortamına nasıl adapte etmeleri konusuda da tavsiyelerde bulundu.

Selim Özel, öğrencilere sadece derslerde edinecek bilginin yeterli olmadığını aktararak, boş vakitlerini mesleklerine yönelik aktivitelerle değerlendirmelerini ve kendilerini geliştirmelerini önerdi. Yurt dışında çalışmak isteyen öğrencilere özellikle mesleki yeterlilikleri yanı sıra yabancı dil konusunun da çok önemli bir unsur olduğunu dile getiren Özel, yabancı dilin onlar açısından bir fark yaratacağına da dikkat çekti.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Balkıs ise öğrencilerin hem üniversite hayatına dair tavsiyeler almalarını hem de gelecekte iş hayatına atıldıkları zaman ne gibi durumlarla karşılaşacakları konusunda bilgi sahibi olmaları için düzenli olarak eski mezun öğrenciler ile mevcut öğrencileri bir araya getirdiklerini kaydetti. Üniversite ile iş hayatının farklı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Balkıs, öğrencilere ihtiyaç duydukları özgüveni ve cesareti bu tür etkinlikler düzenleyerek, sağladıklarını aktardı. Gerçekleştirilen etkinlik, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç . Ayşe Balkıs tarafından Selim Özel’e teşekkür belgesinin takdimiyle son buldu.

Haber: FATMA ERTUĞRAL

Fotoğraf: ANAS ALTELLAWİ