UKÜ'lü Akademisyen Günümüz Sektöründe Oyun Tasarımı ve Yapım Alanları Ha...Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Cemal Sobutay, oyun tasarımı dersinin gelişmekte olan teknoloji ile öğrencilere getirileri ve gelecekte hangi alanlarda çalışabileceklerini açıkladı.

UKÜ’lü Öğretim Üyesi Sobutay, günümüz sektöründe  oyun tasarımı ve oyun yapımı alanlarının ciddi şekilde önem kazandığını ve görsel iletişim tasarım bölümü öğrencilerinin kendi alanları dışında interaktif şekilde katılım sağlayabildikleri uygulamalı derslerin öneminin altını çizdi. Sobutay, oyun tasarımı eğitimi sayesinde bu dersi alan öğrencilerin ileride iş hayatına geçiş yaptıkları zaman alt yapılarının hazır olduğunu kaydetti.

Cemal Sobutay, ders kapsamında öğretilen programlar ile dönem sonunda her bir öğrencinin kendi başına hiçbir yardım almadan oyun tasarlayabildiklerine dikkat çekerek, bu deneyimlerin bir çok artısı ve getirisi olduğunu da sözlerine ekledi. Yaratılan oyunlarda oyunun senaryosundan arka planına, ön planından mantığına kadar tüm detayları kendi başlarına oluşturabilecek kapasiteye geldiklerini kaydeden Sobutay, analitik haraketlerin ve  ilerleme hesaplama mantığının temellerini de öğrendiklerini dile getirdi.

Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Cemal Sobutay, bu dersi almak isteyen öğrencilerin temel fizik, temel matematik, hayalgücü ve çizim yeteneği  gibi alanlarda bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirterek, oyun tasarımının animasyon ve grafik  illüstrasyon gibi farklı  dallara da ayrıldığını da kaydetti.

Sobutay, her yaştan insanın oyun oynamayı sevdiğini ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık hikaye anlatmanın yalnızca kitaplarla değil, oyun senaryolarıyla da yapılabildiğini belirterek, günümüz dünyasında oyun senaryolarının filmlerle yarışacak boyuta geldiğini de sözlerine ekledi.

Haber – Fotoğraf : MELİS GÜNEL