UKÜ'lü Akademisyen Prof. Dr. Fatoş Silman'ın yoğun talep gören _Eğitim Konulu Filmler_ kitabının 3. baskısı yapıldıEğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman’ın kaleme aldığı “Eğitim Konulu Filmler” kitabının yoğun talep üzerine 3. baskısı yapıldı.

Prof. Dr. Silman, kitabın öğretmen ve öğretmen adayları için önemli bir kaynak olduğunu belirterek, eğitim açısından önemli bulduğu filmleri kitabına dahil ettiğini kaydetti. Kitapta yer alan filmlerin sınıf ve okul yönetimi, özel eğitim, öğretim stratejileri, okul-veli ilişkileri, çok kültürlü sınıflar ve farklı eğitim sistemleriyle ilgili öğeleri içerdiğini kaydeden Prof. Dr. Silman, eserin öğretmen ve öğretmen adayları için bir rehber niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Fatoş Silman, seçtiği filmlerde eğitim ile ilgili konuların yanı sıra ırkçılık, cinsiyet ve sosyal sınıf ayrımı gibi toplumsal konulara da yer verdiğini ifade ederek, öğretmenlerin ve akademisyenlerin derslerde kitabı kaynak olarak kullanabileceklerini vurguladı. Kitabın analitik yeteneği geliştirmeye ve tartışma ortamı yaratmaya yardımcı olabileceğini aktaran Silman, kitabın sınıf yönetimi ve eğitim yönetimi gibi derslerde de kullanılabileceğini bildirdi. Eseri yazma amacına da değinen Prof. Dr. Fatoş Silman, “Öğrencileri ve öğretmen adaylarını çok çeşitli düşündürme ve uygulama yollarını keşfetmelerini sağlamak” şeklinde aktardı.

Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman, Ankara’nın prestijli yayınevi Pegem Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın yoğun talep gördüğünü ve bu durumdan oldukça memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi.

Haber – Fotoğraf: FATMA ERTUĞRAL