DSC00718 copyUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 2017-2018 Akademik Yılı yeni dönem öğrenci kayıtları dolayısı ile Öğrenci Karşılama ve Oryantasyon Günleri devam ediyor. Öğrenci karşılamaları ile başlayan UKÜ Oryantasyon Günleri; kültürel şehir turları, üniversite olanaklarının tanıtımı ve eğlence etkinliklerinden oluşuyor. UKÜ Oryantasyon Günleri, Telsim ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Üniversite öğretim görevlileri tarafından oryantasyon günleri süresince öğrencilerin bilgilendirileceğini ifade eden Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) Müdürü Gamze Atay, program kapsamında Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak için ilk önce Lefkoşa şehir turuna katıldıklarını aktardı. Atay, yeni kayıtlı öğrencilerin Kuzey Kıbrıs’ın hem tarihi dokusunu keşfettiklerini hem de kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduklarını vurguladı.

Yeni kayıtlı öğrencilerin üniversite yaşamlarına iyi bir motivasyonla başlamalarını sağlamak amacıyla tanıtım gezileri yanı sıra kampüsünün olanakları ve muhaceret konuları hakkında bilgi verileceğini de dile getiren Gamze Atay, organizasyonda ayrıca sinema gecesi gibi bir çok farklı aktivitenin de yer aldığını sözlerine ekledi.

2017-2018 Akademik Yılı’nda yeni döneme kayıt yaptıran Hukuk Fakültesi, Uluslararası Hukuk Bölümü öğrencisi Menlı Tanrygulyyeva, Kuzey Kıbrıs’ta bulunduğu için memnun olduğunu belirtirken,  adanın kültürel yapısı ve hissettirdiği güvenli ortamından dolayı doğru seçim yaptığını ifade etti. UKÜ’nün geleceği için iyi bir tercih olduğunu da vurgulayan Tanrygulyyeva, üniversitenin sunduğu olanakların eğitimine faydalı olacağını kaydetti.

Haber: FATMA ERTUĞRAL