Ukü oryantasyon günleri başladıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 2017-2018  Akademik Yılı Bahar Dönemi öğrenci kayıtları dolayısı ile Öğrenci Karşılama ve Oryantasyon Günleri başladı.

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi’ne bağlı Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen UKÜ oryantasyon günleri, Telsim ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Yeni kayıtlı öğrenciler için düzenlenen oryantasyon programı, öğrencilerin hem üniversiteye hem de Kuzey Kıbrıs’a uyum sağlama süreçlerini kolaylaştırmak amacı taşıyor.

Öğrenci karşılamaları ile başlayan UKÜ oryantasyon günleri; kültürel şehir turları, üniversite olanaklarının tanıtımı ve eğlenceli etkinliklerinden oluşuyor.

Üniversite öğretim görevlileri tarafından oryantasyon günleri süresince bilgilendirilecek olan öğrenciler; Kuzey Kıbrıs’ı tanımak için Lefkoşa’yı 16 Şubat, Girne’yi 17 Şubat ve Gazimağusa’yı ise 24 Şubat tarihlerinde ziyaret edecek. Öğrencilerin üniversite yaşamlarına iyi bir motivasyonla başlamalarını sağlamak amacıyla tanıtım gezileri yanı sıra geniş çaplı etkinlikler de yer alacak.

Program kapsamında öğrenciler ile öğretim kadrosunu tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla kış balosu düzenlenecek. Program kapsamında öğrencilere, UKÜ kampüsünün hizmet ve olanakları hakkında bilgi vermek amacıyla oryantasyon sunumu ve sinema gecesi gibi bir çok farklı aktiviteler gerçekleştirilecek.

Haber: FATMA ERTUĞRAL

Fotoğraf: ONUR ULAĞ