ukü okul yöneticiliği ve denetmen atanmalarıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Eriş, KKTC ve Türkiye’de okul yöneticiliği ve denetmen atanmaları konusunda farklılıklar olduğunu kaydetti. Eriş, Türkiye’de okul yöneticiliği ve denetmen kadrolarına belirli yıl öğretmenlik görevi yapan deneyimli öğretmenlerden seçilerek atandığını, Kuzey Kıbrıs’ta ise gerek öğretmenliğe gerekse üst kademelerdeki kadrolara atanmaların Kamu Hizmet Komisyonu’nca tarafsız bir şekilde yarışmalı sınavlar ve mesleki portfolyoların değerlendirilmesiyle yapıldığını belirtti.

UKÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Eriş ve Öğretim Üyesi Dr. Osman Vaiz tarafından “Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’deki Öğretmenlerin Meslekte Okul Yöneticisi Ve Denetmenliğe Yükseltilme Kriterlerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi” adlı ortak yayınladıkları makale, geçtiğimiz günlerde SSCI’da (Social Sciences Citation Index) taranan “Quality & Quantity International Journal of Methodology” dergisinde yayınlandı.

Yrd. Doç. Dr. Hasan Eriş, yapılan araştırma ile KKTC ve TC’deki öğretmenlerin meslekte yönetici ve denetmen olarak atanma kriterlerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesiyle benzerlik ve farklılıkların saptanmasının amaçlandığını ifade etti. Bu çalışmanın, öğretmenlerin meslekte yükseltilme kriterlerini ortaya koymak açısından önem taşıdığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Eriş, çalışmada hem Kuzey Kıbrıs hem de Türkiye’de gerek okul yöneticisi gerekse de denetmen olma kriterlerinin karşılaştırılarak ortaya konduğunu açıkladı.

Haber: MELİS GÜNEL

Fotoğraf: FATMA ERTUĞRAL