ukü siroma projesi kitap 1Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevilay Atmaca, Avrupa Birliği’nin en kapsamlı projesi olarak bilinen SİROMA projesi adına 36 adet okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 farklı düzeyde kitap yazdı.

Romanların Yoğun Olarak Yaşadıkları Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Teknik Destek Projesi’nde   (SİROMA) kıdemli Ulusal Uzman olarak görev alan Yrd. Doç. Dr. Sevilay Atmaca, SİROMA projesinin Türkiye Cumhuriyeti Sağlık, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık’ları olmak üzere 4 bakanlıkla çalışıldığını belirtti. Atmaca, TC Mili Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol sonucunda, projenin “eğitim hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve çocukların akademik başarılarının iyileştirilmesinin sağlanması” amacıyla düzenlendiğini bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Atmaca, protokol kapsamında sosyal içermeyi destekleyen “Derslik Dışı Öğretim Programının” da geliştirilmesi ve bu programa uygun 36 kitap yazılmasının talep edildiğini de sözlerine ekledi. ukü siroma projesi kitap 2

Yrd. Doç. Dr. Sevilay Atmaca, proje ekibinde yer alan akademisyenler ile birlikte  geliştirdikleri derslik dışı öğretim programı için dezavantajlı çocuklara yönelik bilim ve yaşam, sağlıklı yaşam, sosyal yaşam, güvenli yaşam, sanat ve spor olmak üzere 6 modülde kitap yazıldığını açıkladı.  Sevilay Atmaca, bu kitapların TC MEB tarafından ISBN numarası verilerek, 2017’nin Kasım ayında 36.000 adet basıldığını ve MEB’in 44 pilot okuluna dağıtılarak izlendiğini kaydetti. UKÜ Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevilay Atmaca,  öngörülen bir süre içinde bu kitapların TC MEB’in tüm okullarında okutulacağını da bildirdi.