ukü gstmf eğitim süreciUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, öğrencilerini bilgilendirmek ve sorularını gidermek için “Fakülte Soru ve Cevap Oturumu” düzenledi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin idari kadrosunun yer aldığı oturumda, Dekan Vekili Prof. Dr. Nezih Ayıran, Dekan Yrd. İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevinç Kurt, Dekan Yrd. Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Songül Dağ ve Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Nezih Ayıran gerçekleştirilen oturumun,  öğrencilerin problemlerini öğrenmek ve çözümler üretmek amacıyla organize edildiğini vurguladı. Prof. Dr. Ayıran Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen oturumda, en fazla sorunun DGS öğrencilerinden geldiğine dikkat çekerek, ders muafiyetleri konusunda öğrencilerin çok fazla soruları bulunduğunu aktardı. Öğrencilerin üniversiteyi öngörülen sürede bitirmek için bir takım düzenlemeler yapılıp yapılmayacağı konusunda soruları bulunduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ayıran, fakülte olarak kaliteyi daha fazla yükseltmek için her türlü gayreti ve çabayı göstereceklerini ifade etti.

Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Mimarlık Bölümü’nün 5 seneye çıkarılması için çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, Akademik Kurul’un bu çalışmaları kabul ettiğine de değindi.  Atakara açıklamalarında, akademik kaliteden ödün verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber – Fotoğraf: CAN EROĞLU