ukü proje başvuruları değerlendirmeUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Ortak Dersler Birimi tarafından “Proje Başvuruları Bilgilendirme” paneli düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi, Ortak Dersler Biriminden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zehra Borataş Şensoy ve Öğretim Üyesi Dr. Erkay Özgör moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinden erişilebilecek projeler ve başvuru süreçleri hakkında bilgi verildi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri yaptığı açılış konuşmasında, projeler hakkında böyle bir panelin daha önce yapılmadığını ve bir ilk olduğunu belirtti. UKÜ bünyesinde destek alan projelere verilen bütçenin geçen yıla kıyasla 5 kat arttığını vurgulayan Rektör Halil Nadiri, UKÜ’nün bilimsel çalışmalara ne kadar önem verdiğinin altını çizdi.

“Proje Fırsatlarımız” konulu bir sunum gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi, Ortak Dersler Birimi’nden Dr. Erkay Özgör ise KKTC üniversitelerinde görevli eğitimcilerin erişilebileceği projeler ve adresleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Panelde konuşan KKTC Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi Uzmanı Evren Çavdır ise Avrupa Birliği Komisyonu’nun, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik mali programı ve proje destek türleri hakkında bilgi verdi. Panelin ikinci oturumunda ise Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Sevinç Kurt, Proje Yürütücülüğü’nü yaptığı TÜBİTAK 1001 programındaki projesi hakkında açıklama yaparak, proje süresince yaşadığı deneyimlerini paylaştı.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Panel, soru-cevap şeklinde son buldu.

Haber: OYTUN KILNAMAZ