ukü ktpd söyleşiUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Psikoloji Kulübü tarafından “Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği (KTPD) Söyleşisi” düzenlendi.

Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oya Somer’in de yer aldığı etkinliğe konuşmacı olarak KTPD Başkanı Refia Erosal, KTPD üyeleri Bengü Berkmen, Şerife Hilkat Eşmen Tatlıcalı ve Kulüp Başkanı Elanur Altuntaş katıldı.

Kıbrıs Türk Psikologlar Dernek (KTPD) Başkanı Refia Erosal konuşmasında, psikoloji mesleğine ilginin her geçen gün arttığını belirtirken, KTPD olarak temel amaçlarının, meslek üyelerini bir çatı altında toplayarak,  hem meslek üyelerinin hem de psikolojik hizmet alan vatandaşların haklarını savunmak olduğunu kaydetti.

Bu yıl ilk kez psikoloji alanındaki en büyük kuruluşlardan olan British Psychological Society tarafından akredite edilmiş Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini başlattıklarını kaydeden Erosal, yılda yaklaşık 20 aktiviteye ulaşan çok yoğun bir etkinlik takvimleri olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirilen etkinlikte bir diğer konuşmacı olan KTPD üyesi Eşmen Tatlıcalı ise Psikolog olabilmek için yüksek lisans eğitiminin yeterli olmayacağını, dünyaca geçerliliği olan akredite kuruluşlardan psikoterapi eğitimleri alınmasının gerekliliğine dikkat çekti.

KTPD Üyesi Şerife Hilkat ise öğrencilerin komiteye nasıl dahil olabileceklerini anlatarak, öğrencilerin dernekten nasıl faydalanabileceklerini de açıkladı.

Psikoloji Kulüp Başkanı Elanur Altuntaş, öğrencilere, psikolojide yaşanılan etik sorunlar ile meslek yasası hakkında bilgi edinmek ve KTP Derneği’nin amaçlarını, prensip ve ilkelerini hem psikologlara hem de öğrencilere duyurarak fayda sağlayacağı için düzenlediklerini söyledi.

Haber: DİLARA GÜNÖZGER