ukü türkmenistan tarafsızlık günüUluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Türkmenistan’ın 22. Tarafsızlık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Prof. Dr. Yusuf Azmun, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanı, akademisyenler ve öğrencilerin yer aldığı etkinlik, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri’nin konuşması ile başladı.

Rektör Halil Nadiri, UKÜ’de 106 farklı ülkeden öğrenci bulunduğuna dikkat çekerek, bu çeşitliliğin üniversite için büyük zenginlik olduğunu kaydetti. UKÜ’nün giderek büyüyen bir aile olduğunun altını çizen Nadiri, kısa zaman içerisinde UKÜ’den mezun olan öğrencilerin dünyaya yarar sağlayıp, başarılı olacaklarına inandığını da sözlerine ekledi. Rektör Nadiri, çok fazla çalışılması gerektiğini belirterek, öğrencilerin bu fırsatı entelektüel kapasitelerini geliştirmeleri için kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Etkinlik hakkında konuşma yapan Prof. Dr. Yusuf Azmun ise bir Türkmen olarak çok sevindiğini ve bu tarihi günün tüm Türkmen öğrencilere kutlu olmasını diledi. Prof. Dr. Azmun, tarafsızlık prensipleri içerisinde Türkmenistan’ın ileri gitmesini ve buradaki öğrencilere de katkı sağlamasını dilediğini de ifade etti.

Türkmen öğrencilerin yanı sıra farklı milletlerden öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik,  Türkmen kültürünün tanıtılması açısından da önem taşıdı. Türkmen mutfağına özgü yemekleri tatma şansı yakalayan misafir öğrenciler, coşkulu bir gece geçirdiler.

Etkinlikte UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ve Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından Prof. Dr. Yusuf Azmun’a plaket takdim edildi.

Haber – Fotoğraf: CAN EROĞUL