ukü popüler kültür sosyal medya ve gençlik sorunlarıUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü, Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel’in konuşmacı olarak katıldığı “Popüler Kültür, Sosyal Medya ve Gençlik Sorunları” başlıklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Taşeli’nin daveti üzerine gelen Barış Başel, popüler kültür ve teknoloji kullanımının gençler ve toplum üzerindeki etkilleri hakkında konuştu.

Sosyal Hizmet Uzmanı Başel konuşmasında kadına karşı şiddet, estetik faşizmi, marka bağımlılığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi. Günümüzde öğrencilerin bilgi ve teknolojiyi etkin kullanabilen bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini aktaran Başel, değerler sisteminin değiştiği günümüzde gençlerin bilinçli medya okuryazarları olmaları gerekliliğinin altını çizdi.

Görseller ve kısa videolar kullanarak gerçekleştirilen sunumun son bölümünde, Barış Başel öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Yoğun katılım sağlanan etkinlik sonunda, UKÜ Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Taşeli, Barış Başel’e teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: OYTUN KILNAMAZ