ukü nijerya eczacılık 1Nijerya’da eczacılık eğitim, staj ve pratiğini denetleyen kurum olan Nijerya Eczacılar Konseyi (Pharmacy Council of Nigeria) 25-28 Kasım 2017 tarihleri arasında UKÜ Eczacılık Fakültesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Eczacılık Fakültesi laboratuvar ve dersliklerinde gözlemleme ve incelemelerde bulunan Konsey temsilcileri, üniversite eğitim ve araştırma programları hakkında da bilgi aldı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar, Fakülte öğretim üyeleri ve Nijerya Eczacılar Konseyi temsilcilerinin yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Konsey, UKÜ Eczacılık Fakültesi ile gerçekleştirdiği çalışma ve incelemeler sonrasında, Üniversite ile bir anlaşma imzalayarak, UKÜ Eczacılık programını akredite etti.

ukü nijerya eczacılık 2

Nijerya Eczacılar Konseyi temsilcisi Mohammed N. A. Elijah, UKÜ Eczacılık Fakültesi’nin eğitim programından ve fakülte donanımından duydukları memnuniyeti dile getirirken, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise akreditasyonlar konusundaki çalışmalarının genişletilerek, devam ettiğini kaydetti.  UKÜ Eczacılık Fakültesi’ndeki Nijeryalı öğrenciler ile de görüşme fırsatı bulan konsey temsilcileri, akreditasyon sonrasında Nijerya’dan gelip UKÜ’de eğitim alan öğrencilerin, ülkelerine döndükleri zaman eczacılık mesleklerini icra etme noktasında herhangi bir engelle karşılaşmayacaklarının da altını çizdi.