fatos silman fotofatos silman kitap yayini

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman’ın “Eğitim Konulu Filmler: Öğretmen ve Öğretmen Adayları İçin Bir Rehber” başlıklı kitabı yayımlandı.

Fatoş Silman’ın kaleme aldığı kitap Pegem Akademi Yayıncılık tarafından basıldı. Prof. Dr. Silman, kitapta ele aldığı 20 filmde öğretmen ve öğretmen adaylarına akademik ve bilimsel bilgiler sunarak onların sınıf yönetimi ve öğretmenlik uygulamaları becerilerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel ise kitabın önsözünde, Türk ve Dünya sinemalarında büyük ses getiren, eğitim içerikli filmlerin uzman bir eğitimcinin gözünden irdelenerek, okuyucunun filmlerde yer alan eğitici ögelere ve verilen mesajlara dikkatinin çekildiğini vurguladı.

Film kullanımının etkili iletişim yönünden eğitimdeki önemine vurgu yapan Özcan Demirel, görsel ve işitsel araçların günümüzde doğal öğrenme ortamları yarattığını ve bunun da etkili bir öğrenme metodu olduğunu ifade etti.

Öğretim Üyesi Fatoş Silman “Eğitim Konulu Filmler” başlıklı kitabında eğitim sistemi, sınıf ve okul yönetimi, özel eğitim, öğretim stratejileri, okul-veli ilişkileri ve çok kültürlü sınıflar gibi konulara yer verdiğini söyledi. Yazar, seçtiği filmlerde eğitim ile ilgili konuların yanı sıra ırkçılık, cinsiyet ve sosyal sınıf ayırımı gibi konulara da dikkat çektiğini anlattı.

Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman, kitapta bahsi geçen filmlerde akademik incelemelerin başında ve sonunda yaratıcılık ile hayal gücünü arttıracak analitik yeteneği geliştirmeye yönelik sorulara yer verdiğini belirtti. Silman, bunun amacının, okuyucunun, filmlerin afişlerinden yararlanarak görsel analizler yapmayı ve eğitsel bir tartışma ortamı yaratmaya yardımcı olmayı hedeflediğini ifade etti.