ukü birinci psikoloji şenliği 1Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen –  Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Kulübü tarafından “I. Psikoloji Şenliği” düzenlendi.

Etkinlik Psikoloji öğrencilerinin analiz ve araştırma poster sunumlarıyla başladı. Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gözde Kıral Uçar’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte 2. sınıf Psikoloji öğrencilerinin araştırmaları seminer şeklinde sunuldu. Seminer, Fen – Edebiyat Fakültesi Amfi 4’te gerçekleştirildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde ilk kez düzenlenen “I. Psikoloji Şenliği”nde Bölüm öğrencilerinin araştırmaları ve düzenlenen etkinlikler beğeni topladı.  Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ ve Psikoloji Bölümü öğretim elemanları tarafından değerlendirilen poster, analiz ve araştırma raporları yarışmasında ilk üçe giren katılımcılara ödülleri verildi.ukü birinci psikoloji şenliği 2

Psikoloji Bölümü ve Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen poster yarışmasının ardından Bölüm öğrencilerinin Öğrenci Merkezi’nde toplanmasıyla şenliğe devam edildi. Burada “Renkli eller çalışması”, “Psikodrama atölyesi”, “PsikoUKÜ dans gösterisi” , “Biz kimiz çalışması” ve “Nedir be psikolog dediğin?” temalı sokak röportajları ile gün boyu süren müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda Bölüm öğrencileri tarafından dilek fenerleri uçuruldu.

Psikoloji Kulübü üyeleri bu yıl ilki düzenlenen Psikoloji Şenliği’nin gelecek yıllarda da aynı coşku ve heyecanla kutlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Haber – Fotoğraf: Fatma ERTUĞRAL