ukü girne inner wheel kulübüUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Girne Inner Wheel Kulübü’nü konuk etti.

Kanser ve Mikrobiyoloji odaklı araştırma projelerine destekte bulunmak amacıyla düzenlenen ziyaret, Girne Inner Wheel Kulübü Başkanı Derya Çınar, üyeler Esma Elgin, Latife Dilhan, Nermin Anıl ve Çiğdem Candar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyar ve Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koyuncu’nun ev sahipliği yaptığı ziyarette Biyoteknoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çinar ve Öğretim Üyesi Övgü İşbilen de yer aldı.

Çinar: KKTC’yi kalkındıracak projelere destek vermekten mutluluk duyuyoruz

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koyuncu’nun, Kıbrıs’ta bulunan endemik bitkiler ile ilgili kulüp üyelerine yaptığı bilgilendirme sonrasında Girne Inner Wheel Kulübü Başkanı Derya Çinar da açıklamalarda bulundu. Çinar, Girne Inner Wheel Kulübü’nün Uluslararası Inner Wheel organizasyonuna bağlı olup, topluma düzenli hizmet edebilmek, uluslararası anlayışı geliştirmek amacı ile Gülten Oktay Feridun başkanlığında kurulduğunu ve Kıbrıs adasında bulunan bazı endemik bitki türlerinin anti-kanser ve anti-mikrobiyel etkilerinin araştırmasına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Eczacılık Fakültesi ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’ne bağışlanmak üzere topluma yararlı birçok projeye imza attıklarına da değinen Başkan Derya Çinar, KKTC’yi kalkındıracak bu projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını aktardı. Çinar ayrıca kaliteli projelere desteklerinin de her zaman devam edeceğini belirtti.

Girne Inner Wheel Kulübü’nün UKÜ’ye gerçekleştirdiği ziyaret kampüsün ve laboratuvarların gezilmesiyle son buldu.

Haber: Fatma ERTUĞRAL – Derya AYGÜN