ukü şebnem pişkin 3Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, “2. Kariyer Günleri ve Fuarı”nın çerçevesinde “Beden Dili ve Etkili İletişim” konulu seminer düzenlendi. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Kişisel Gelişim Yazarı Şebnem Pişkin konuşmacı olarak katıldı.

Pişkin: “Tecrübeler, insanın kendi yolunu bulabilmesi için çok önemli”

Kişisel Gelişim Yazarı Şebnem Pişkin, sağlıklı kişisel gelişim için insanın kendisini tanıması gerektiğini söyleyerek kişisel gelişimi için de hatalarından ders alması gerektiğini ve yapılan hatalar sonucunda elde edilen tecrübelerin kitaplardan daha yol gösterici olduğunu söyledi. Felsefe ve geometrinin kişisel gelişim açısından önemine değinen Pişkin, dinlerin de insanlık tarihine yön veren olgu olduğunu aktardı. İnsanlar arası iletişimi düşünmek yerine “tasavvuf”a da yaklaşılması gerektiğini ifade eden Şebnem Pişkin, varlıkları canlı ya da cansız olarak ayırmanın yanlış olduğunu ifade etti ve “Madde için hayal demek doğru olmaz. Çünkü bu bizim gerçekliğimiz, bunu yadsıyamayız. Biz üç boyutlu bir evrende, madde bedeni içinde, mana hakikatiyle birlikte yaratılmışız. Bu durumda ne madde yanımızı inkar edebiliriz, ne de mana yanımızı. Ama hakikat nedir diye merak ediyorsak bu takdirde maddenin hakikat olmadığının da bir şekilde farkında olmalıyız. Aksi takdirde büyük bir yanılgı içine düşeriz.” şeklinde konuştu.ukü şebnem pişkin 1

“Cep telefonu bağımlılığı iletişimsizliğe yol açıyor”

Zamanın koca bir yanılsama olduğunu ifade eden Kişisel Gelişim Yazarı Şebnem Pişkin, zamanın sırlarının çözülmesiyle yaşamın anlamı, sistemin işleyişi ve insanın varoluş amacının ortaya çıkacağını söyledi. Hayata dair sorular sormaktan korkmayan insanların kendilerini daha iyi geliştirebileceğini dile getiren Pişkin, “zaman” konusunu yazılarının çıkış noktası olarak kullandığını kaydetti. Yalnızlığın kötü birşey olmadığını dile getiren yazar Pişkin, “Her insanın kendi vicdanıyla baş başa kalması lazım. Toplumun dayattığı sosyal tanımlamalarla beynimizi doldurmak yerine kendi yeteneklerimizi sorgulayacak doğru sorular sormamız lazım.” dedi.

Şebnem Pişkin, “Kendim için nasıl hayat istemiyorum?” sorusunun irade, seçim ve sorumluluk açısından önemli olduğunu belirterek, sürekli gelişim için etkili iletişimin şart olduğunu vurguladı. Empati kurma sayesinde toplumdaki iletişimsizliğin giderilebileceğini aktaran Pişkin, “cep telefonu bağımlılığı”nın iletişimsizliğe yol açtığını kaydetti. Empati eksikliğinin giderilmesiyle iletişimde çok önemli yol alınabileceğini dile getiren Şebnem Pişkin, “Empati sayesinde tartışırken birçok sorunu çözebiliriz. Hayatta tek bir doğru yoktur.  Herkes kendi doğrularını yaşar.” diyerek sözlerini tamamladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi “İkinci Kariyer Günleri ve Fuarı”nın ikinci günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen seminerin sonunda Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan tarafından Kişisel Gelişim Yazarı Şebnem Pişkin’e katılımından ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Haber: Kubilay KURÇER

Fotoğraf: Fatma ERTUĞRAL