ukü sanayi odası protokol 2Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı. UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çıralı tarafından imzalanan protokol, eğitim ve bilimsel amaçlı işbirliğini hedefliyor.

Protokol imza töreni sırasında konuşan Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversite-sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu, üniversite olarak en önemli paydaşlardan biri konumundaki sanayinin temsilcisi Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile yakın işbirliği yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Nadiri, öğrencilerin ileride kariyerlerine devam edecekleri işletmelerin ne tür mezun profili istedikleri, eğitim programlarının içeriklerinin bu talepler doğrultusunda şekillendirilmesinin akreditasyonlar açısından da çok önemli olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Nadiri, UKÜ’nin topluma hizmet çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği, KTSO ve üyeleri ile yakın işbirliği içerisinde önemli projelere imza atmayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversitelerin fikirlere açık, sürekli gelişim içinde olması gerektiğinin de altını çizen Rektör Prof. Dr. Nadiri, “UKÜ’nün yeni vizyonu doğrultusunda araştırmaya ve işbirliklerine önem veriyoruz. Bu yüzden kampüs alanındaki eğitimi her alana yaymaya çalışıyoruz. Üniversitemizin Çevre Mühendisliği bölümü laboratuvarları son teknoloji ekipmanlarla donanmıştır. Bu laboratuvarları, bilgi birikimimizi toplumun ve sanayinin kullanımına açmak amacıyla ilgili hizmet ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içindeyiz.” dedi.ukü sanayi odası protokol 1

“Başarılı bir yüksek öğretim kurumu”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirten KTSO Başkanı Ali Çıralı, UKÜ’nün son yıllardaki gelişimini  yakından takip ettiklerini ve kaliteye önem veren başarılı bir yüksek öğretim kurumu olmasının büyük değer olduğunu vurguladı.

Başkan Çıralı protokol imza töreninde ayrıca UKÜ’nün öğrenci ve akademisyen profili, barınma olanakları, Türkiye ve yurtdışı üniversitelerle işbirlikleri, akreditasyonlar ve kampüs alt yapı imkanlarıyla ilgili detaylı bilgi aldı. Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın UKÜ ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraflar : Kubilay KURÇER