ukü mimarlıkta kariyer neleri gerektirir 1Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi  (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Mezunlarla İletişim  Kariyer Araştırma Merkezi  işbirliğinde “Mimarlık Kariyeri  Neleri Gerektirir?”  konulu seminer düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere  “Studio 14”  Direktörü Dr. Fevzi Özersay konuşmacı olarak katıldı.

Kişi, hangi meslekte mutlu olacaksa o yolda kariyer yapmalı

Studio 14 Direktörü Dr. Fevzi Özersay, konuşmasının başında tecrübelerinden bahsederek mimarlık yolculuğunun nasıl geliştiğini anlattı. Küçüklüğünden beri mimar olma hayali olduğunu belirten Özersay,  eğitimini bu alanda yapmaya karar verdiğini ve eğitim süresince bazı şeylerin farkına vardığını dile getirdi. Katılanlarla interaktif bir seminer gerçekleştiren Fevzi Özersay, “Kimsenin size mezun olunca ne yapmanız gerektiğini söylememesi  gerekiyor. Kişi kendini tanımalı, hangi meslekte mutlu olacaksa o yolda kariyer yapmayı düşünmeli.” dedi.

Mimarlık mesleğinin aslında çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ifade eden Dr. Fevzi Özersay profesyonel bir kariyerin uzun bir zaman aldığını ve yapılan işten keyif almayan bir kişinin kendi hayatında mutlu olamayacağını ve asla o alanda iyi olamayacağını belirtti.ukü mimarlıkta kariyer neleri gerektirir 2

Kariyerin temelinde insanları  tanımak, ihtiyaçlarını  bilmek ve kaliteli hizmet sunmak yatıyor

Öğrencilik döneminin önemli olduğunu dile getiren Fevzi Özersay, “Üniversiteden öğrenilecek çok fazla bilgi var fakat kişi her zaman araştırma halinde olmalı ve kendini mutlu hissedeceği projeler gerçekleştirmeli” dedi. Mimarlığın çok fazla rekabetçi bir alan olmasından dolayı titiz ve prensipli çalışılması gerektiğini dile getiren Özersay,  kaliteli sonuçlar almak için ofis personelinin mutluluğuna, motivasyonuna önem verilmesi ve her zaman iyi ilişkiler kurulmasının temel alınması gerektiğini vurguladı.

Haber + Fotoğraf : Esra ATALAY