ukü ösym başkan yardımcısı ziyaretUluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Toprak’ı ağırladı.

Rektörlük Makamı’nda UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ile biraraya gelen ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Toprak, Üniversite hakkında detaylı bilgi aldı. UKÜ’nün 20. yılında, 101 farklı ülkeden 16 bine yaklaşan öğrencisiyle, her geçen gün gelişmeye devam eden, uluslararası standartlarda kaliteli eğitimi, araştırmaya özendiren yapısı ve topluma hizmet vizyonu ile bölgenin en önemli yüksek öğrenim kurumlarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Halil Nadiri, uluslararası akreditasyonlara büyük önem verildiğini ve UKÜ’nün yükseköğrenimde bir marka olma yönünde hızla ilerlediğini vurguladı.

Kaliteye büyük önem verdiklerini kaydeden Rektör Nadiri, UKÜ’nün TUBİTAK ve benzeri araştırma projelerinde Kuzey Kıbrıs içinde en çok başarı kazanan üniversite olmasının gurur verici olduğunu ve ÖSYM ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Başarılı bir yüksek öğretim kurumu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Toprakise, UKÜ’nün son yıllardaki gelişimini  yakından takip ettiklerini ve başarılı bir yüksek öğretim kurumu olarak gerek KKTC’nin gerekse bölgenin en önemli yüksek öğrenim kurumu konumunda olduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs’ta uluslararasılaşma ve kaliteye önem veren UKÜ gibi bir kurumun olmasının büyük değer olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Metin ToprakUKÜ’nün son 2 yıl içerisindeki gelişiminin dikkat çekici olduğunu söyledi. Prof. Dr. ToprakUKÜ’nün öğrenci ve akademisyen profili, barınma olanakları, Türkiye ve yurtdışı üniversitelerle ile işbirlikteleri, akreditasyonlar, ve kampüs alt yapı imkanları ile ilgili de detaylı bilgi aldı. Prof. Dr. Toprak ÖSYM ve UKÜ arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılması konusunda  en yakın zamanda olumlu gelişmeler olacağınıda sözlerine ekledi.

ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Prof. Dr. Metin Toprak, Rektörlük ziyaretinin ardından  UKÜ yerleşkesini gezerek yerinde gözlemler yaparak ilgililerden bilgi aldı.

Haber: Kubilay KURÇER

Fotoğraf: Fatma ERTUĞRAL