ukü mikro yazılım işbirliği

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım tarafından öğretim üyelerine yönelik “uygulamalı meslek dersleri” kapsamında eğitimci eğitimi verildi. Düzenlenen eğitimde Mikro Yazılım Eğitim ve Destek Departmanı’ndan İlker Bekdemir, 2 tam gün olarak verilen eğitim kapsamında, Bilgisayarlı Muhasebe ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencilerinin hem eğitim hem de iş hayatı için kazanımlar edinmesine yardımcı olabilecek Mikro Yazılım ürünlerini ve özelliklerini uygulamalı olarak anlattı. Bu eğitimin yanı sıra Mikro Yazılım ve UKÜ arasında bir işbirliği protokolü de imzalandı. Yapılan işbirliği kapsamında; bilimsel etkinlikler, araştırma, meslek içi eğitim konularındaki anlayışlarını, eğitmenleri, çalışanları ve öğrenciler arasındaki ilişkileri teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek ve işbirliği çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları yayımlamak, tarafların bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarmak hedeflenmekte.

Mikro Yazılım
Türkiye’nin ilk ve öncü kurumsal-ticari iş yazılımları üreticilerinden biri olarak 1988 yılında yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan Mikro Yazılım, şirketlerin, işlerini en üst düzeyde yönetecek ve verimli büyümelerini sağlayacak nitelikte yazılımlar geliştirmekte. Geliştirilen kapsamlı ve fonksiyonel yazılımlar, şirket varlıklarının en iyi şekilde yönetilmesine yardımcı olmayı hedeflemekte. Mikro Yazılım’da üretilen yazılımlar bugüne kadar; otomotivden dağıtıma, inşaattan üretim ve perakendeye kadar her sektördeki iş yapış biçimlerini önemli ölçüde değiştirmiştir. 30 yıllık bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde bugün Mikro Yazılım, geniş bayi ağını da kapsayan toplam 300’den fazla iş ortağına sahip büyük bir ekosistemdir. Türkiye’nin her noktasında, müşterilerine kesintisiz destek veren Mikro Yazılım, ürün ve hizmetlerini Türkiye’de ve Türkiye sınırlarının ötesinde toplam 100 bine yakın işletmeyle buluşturmayı başarmıştır. Mikro Yazılım’ın bilgi birikimi, mühendislik çözümleri ve dinamik yapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ile birleşerek, müşteri memnuniyetini yüzde 96 gibi önemli bir orana ulaştırmıştır.